Címlap Felvételi követelmények
ukash kart |

FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK


ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:


A Bajai Színistúdiónak tagja lehet bármely olyan 7 év feletti bajai, vagy Baja környéki általános, közép- és főiskolás diák, aki a stúdió felvételi vizsgáján részt vesz, és ott megfelel a felvételi követelményeknek. A stúdióba olyan diákokat várunk, akik kedvet, tehetséget éreznek magukban a színpadi műfajok, az ének, a tánc, a színjátszás iránt.
Városunk legrégebb óta működő, kiváló színi iskolájában szakképzett tanárok irányításával tanulhatnak növendékeink éneket, táncot, színészmesterséget, beszédtechnikát. Legtehetségesebb diákjaink szerepelhetnek a Bajai Fiatalok Színházának produkcióiban is.

Társulatunk 1996 óta arra törekszik, hogy felkarolja a helyi tehetséges fiatalokat, magasfokú művészi képzésben részesítse őket, s hogy a bajai és Baja környéki színházszerető közönségnek színvonalas, változatos színházi produkciókat alkosson. Tevékenységünket az alábbi négy fogalom szellemében végezzük:

BARÁTSÁG - hiszen a legfontosabb, hogy növendékeink - a színház, az ének, a tánc iránt érdeklődő fiatalok - itt egymásra találjanak, s kössenek - talán életre szóló - barátságokat!

SZÓRAKOZÁS - mert fontosnak tartjuk, hogy nálunk mindenki jól érezze magát, felhőtlenül kikapcsolódjon, feltöltődjön, s hasznosan tölthesse velünk szabadidejét!

TEHETSÉGGONDOZÁS - szakértő tanáraink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy növendékeink széleskörű ismereteket szerezzenek a színház valamennyi területéről. Pozitívan formálják személyiségüket, világképüket, toleranciára, empátiára, a közös csapatmunkára nevelnek - melynek valamennyi diákunk hasznát veheti majd további életének számos területén.

MŰVÉSZET - Színistúdiónk legtehetségesebb növendékeiből kerülnek ki a Bajai Fiatalok Színházának tagjai, akikkel magas színvonalú, széles körben elismert, változatos színházi produkciókat alkotunk.


VÁLASZTHATÓ SZAKOK:


A 7-13 éves korosztálynak komplex oktatást biztosítunk, melyben ének, tánc, drámajáték, beszédtechnika is tartozik.
A 13 éven felüliek három szakra jelentkezhetnek: ÉNEK, TÁNC, SZÍNJÁTSZÁS (lehetőség van egyszerre több szakra is jelentkezni).

Azon diákoknak, akik felsőfokú tanulmányaikat tánc- vagy színművészeti iskolákban szeretnék folytatni, külön felkészítést is biztosítunk a felvételi vizsgákhoz, meghallgatásokhoz!


FELVÉTELI VIZSGÁK:

A Színistúdió felvételi vizsgáját minden évben egy alkalommal hirdetjük meg: szeptember 2. hetében. Évad közben a már megkezdett munkafolyamatokba nincs mód bekapcsolódni!

A 7-13 éves korosztály felvételi vizsgája közös drámajátékból és egy személyes elbeszélgetésből áll.
A 13 év feletti jelentkezőknek egy kétfordulós felvételi vizsgán kell részt venniük:

  • I. forduló: írásbeli teszt
  • II. forduló: gyakorlati alkalmassági vizsga


Az írásbeli teszt a jelentkezők személyiségére, érdeklődési körére, kreativitására, fantáziájára irányul. Nem tárgyi tudásra vagyunk tehát kíváncsiak, hanem arra, hogy a diákok érdekes, kreativitást igénylő feladatokban hogyan állják meg a helyüket. A teszten keresztül továbbá szeretnénk egy általános képet kapni a személyiségükről.

Az írásbeli teszt után mindenki az általa választott szak(ok)nak megfelelően a következő gyakorlati alkalmassági vizsgá(ko)n vesz részt:

  • színjátszás: dialógus kifejező felolvasása, majd szituációs helyzetgyakorlatokban az improvizatív készség, kreativitás felmérése
  • ének vizsga: az énekhang, hallásbiztonság felmérése, egy bármilyen stílusú, szabadon választott dal eléneklése
  • táncvizsga: mozgáskoordináció, ütemérzék, mozgáskultúra felmérése egy közösen megtanulandó koreográfia révén

A felvételi vizsgákra külön felkészülés nem szükséges. A táncvizsgára olyan felszerelésben érdemes jönni, melyben kényelmesen tud a jelentkező mozogni (tréningruha, sportcipő). A legfontosabb, hogy a felvételizők bátran, jó kedvvel és kitartóan teljesítsék a feladatokat.
A felvételi vizsgát a stúdió vezetője, koreográfusa és ének-korrepetitora vezeti le. A felvételi vizsgabizottságnak diáktagjai is lehetnek, akiket képességük, rátermettségük alapján a stúdió vezetője választ ki a régebbi stúdiótagok közül. A felvételi vizsgákon idegenek nem tartózkodhatnak bent.

A vizsgák időtartama:

  • írásbeli: kb. 90 perc
  • ének: jelentkezőnként 10 perc
  • tánc: kb. 3 óra
  • színjátszás: kb. 3 óra


A felvételi vizsgák pontos időpontjairól a városban, iskolákban elhelyezett plakátokról, szórólapokról, a helyi médiában megjelenő hirdetésekből, illetve honlapunk aktuális információi között lehet értesülni. Bővebb információk kérhetők az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , illetve a +36-70-984-8637-es telefonszámon. Ugyanezen elérhetőségeken kérjük a jelentkezőket, hogy ELŐZETESEN REGISZTRÁLJANAK, jelezzék felénk felvételi szándékukat.

 
canakkale sehitleri vergi kanunlari finans denetim exploit vergi kanun mevzuat engelli blog ne zaman emekli olurum denetim mevzuat denetcilik kanun tuzuk yonetmelik exploit sorgula kanun yonetmelik toplu pagerank google sra sorgulama emeklilik coklu toplu pagerank google pagerank pagerank sorgula toplu pr sorgula php script decode encode google sram kac google sra sorgulama site pr alexa sorgu seo sitesi google seo php script decode encode script encode decode